Printer Friendly Version Koncert u Kenedi centru, sreda, 18. septembar 2013. u 18 časova @ 16 September 2013 03:47 PM

Ambasada Republike Srbije i Kenedi centar imaju zadovoljstvo da vas pozovu na koncert mladih srpskih umetnica Anđele Bratić (flauta) i Jasne Popović (klavir) u Kenedi centru u sredu, 18. septembra 2013. godine, u 18 časova.

Ulaz slobodan.

PROGRAM: P.Stojanović, K. Babić, S.Barber, R. Muczinsky, F.List. A. Grgin, J. Williams, B. Mladenović, F. Borne

 

Anđela Bratić je rođena u Nišu. Završila je Fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu i master studije na Univerzitetu u Majncu u klasi profesora D. Gavrića. Pohađala je majstorske kurseve kod eminentnih flautista i profesora Irene Grafenauer, Janosa Balinta, Josi Arnhaima i Diter Fluria. Dobitnica je više nacionalnih i međunarodnih priznanja. Od 2009.

 

 

 

 

 

Jasna Popović je rođena u Beogradu, gde je sa šest godina pohađala prve časove klavira. Završila je Hochschule für Musik und Theater u Minhenu u Nemačkoj. Dobitnica je međunarodnih priznanja kao što je Passantino nagrada za posebna dostignuća Njujorškog univerziteta u 2006. godini. Ovu nagradu pratio je niz uspešnih koncerata i recitala u Karnegi holu, Ujedinjenim nacijama, Štajnvej i Lefrak holu, širom Evrope, Azije i Južne Amerike. Jasna Popović živi i radi za Bechstein artist u Njujorku.