Printer Friendly Version Концерт у Кенеди центру, среда, 18. септембар 2013. у 18 часова @ 16 September 2013 03:50 PM

Амбасада Републике Србије и Кенеди центар имају задовољство да вас позову на концерт младих српских уметница Анђеле Братић (флаута) и Јасне Поповић (клавир) у Кенеди центру у среду, 18. септембра 2013. године, у 18 часова.

Улаз слободан.

ПРОГРАМ: П.Стојановић, К. Бабић, С.Барбер, Р. Муцински, Ф.Лист. А. Гргин, Ј. Вилиамс, Б. Младеновић, Ф. Борн

 

Анђела Братић је рођена у Нишу. Завршила је Факултет музичких уметности у Београду и мастер студије на Универзитету у Мајнцу у класи професора Д. Гаврића. Похађала је мајсторске курсеве код еминентних флаутиста и професора Ирене Графенауер, Јаноса Балинта, Јоси Арнхаима и Дитер Флуриа. Добитница је више националних и међународних признања. Од 2009. године предаје као доцент на Одсеку за флауту Факултета уметности у Нишу.

 

 

 

 

 

Јасна Поповић је рођена у Београду, где је са шест година похађала прве часове клавира. Завршила је Hochschule für Musik und Theater у Минхену у Немачкој. Добитница је међународних признања као што је Пасантино награда за посебна достигнућа Њујoршког универзитета у 2006. години. Ову награду пратио је низ успешних концерата и рецитала у Карнеги холу, Уједињеним нацијама, Штајнвеј и Лефрак холу, широм Европе, Азије и Јужне Америке. Јасна Поповић живи и ради за Bechstein artist у Њујорку .