Printer Friendly Version MSP saopštenje @ 10 October 2013 08:51 PM

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 04.10.2013. godine, na putu između gradova Viliston i Minot u Severnoj Dakoti, nastradao je Vladan Jovanović, a teško su povređeni Dušan Travica i Goran Šišarica, državljani Republike Srbije.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Generalni konzulat Republike Srbije u Čikagu, koji je nadležan za ovaj slučaj, blagovremeno je reagovao i po dobijanju informacije, odmah je stupio u kontakt sa prijateljima nastradalih, obavio razgovor sa doktorima u bolnici u Mineapolisu i kontaktirao američku policiju, kako bi dobio izveštaj o udesu. U zvaničnom izveštaju američke policije, navedeno je da vozač nije bio pod uticajem alkohola ili bilo kojih drugih nedozvoljenih sredstava.


Odmah po prijemu zvaničnog pisma bolnice u Mineapolisu, Genrealni konzulat ga je dostavio porodicama povređenih, kako bi im pomogao oko dobijanja vize radi što hitnijeg odlaska u SAD.

Uz posredovanje Konzularnog odeljenja MSP, otac povređenog, Anđelko Travica, dobio je američku vizu po skraćenom postupku i očekuje se da će 10. oktobra krenuti za SAD, gde je operisan Dušan Travica, koji je još uvek na aparatima za disanje. Drugo povređeni, Goran Šišarica je u boljem stanju.

Povodom ove saobraćajne nesreće, Miinistarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je saopštenje u kome se, između ostalog, navodi da je porodici postradalog studenta upućeno saučešće.