Printer Friendly Version Позитивне реакције ММФ и Светске банке на мере Владе Србије @ 14 October 2013 06:07 PM
Београд/ Вашингтон, 14. октобар  2013. - Министар финансија Лазар Крстић, који заједно са гувернером Народне банке Србије Јоргованком Табаковић присуствује годишњем јесењем заседање Међународног монетарног фонда и Светске банке, изјавио је за РТС да Србија жели уђе у преговоре са ММФ који ће дати кредибилитет Владиним политикама, али да је ниво девизних резерви толики да у овом тренутку није потребно ништа више од аранжмана из предострожности.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Констатовао је да је, захваљујући промени економске политике, делегација Србије наишла на позитивне реакције високих званичника ММФ и Светске банке и додао да је делегација Србије имала разговоре са високим званичницима Стејт департмента и Министарством финансија  САД. Министар Крстић је изнео да су званичници ММФ и Светске банке оценили економске мере Владе Србије стимулативним за стране инвеституре.
 
Гувернер Табаковић је изјавила да су саговорници у Вашингтону позитивно оценили средњорочне мере Владе Србије. Додала је да се Влада Србије суочава са теретом наслеђених грешака из прошлости, али и теретом неиспуњених обећања датих ММФ и међународним финансијским институцијама. Према њеним речима, тродневни разговори са ММФ и Светском банком фокусирали су се пре свега на могући нови аранжман са Србијом  и програм Светске банке вредан око 400 милиона долара.