Printer Friendly Version Racionalizacija poslovanja državne uprave putem najnovijih informatičkih tehnologija @ 23 October 2013 09:38 PM
Beograd, 23. oktobar 2013. godine – Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić istakao je danas na sastanku sa predstavnicima IBM-a da Vlada Srbije nastoji da racionalizuje i modernizuje državnu upravu i smanji troškove, zbog čega pridaje veliki značaj uvođenju najnovijih informatičkih tehnologija.

Dačić je naglasio da je Vlada opredeljena za saradnju sa najvećim svetskim kompanijama iz IT sektora, od kojih očekuje pomoć u racionalizaciji poslovanja državne uprave. 

On je rekao da su uz pomoć kompanije IBM sačinjene analize koje identifikuju oblasti u kojima će biti poboljšana produktivnost i smanjeni troškovi u radu državne uprave. 

Pomoć te kompanije, koja sarađuje sa velikim brojem vlada evropskih država, jeste od velikog značaja za uvođenje elektronskog poslovanja u ministarstvima i ostalim delovima državnog aparata u Srbiji, ocenio je predsednik Vlade.