Printer Friendly Version ИТ индустрија велики потенцијал српске привреде @ 5 November 2013 03:29 AM

Он је оценио да је та компанија истински партнер Владе Србије, који подржава наше напоре у развоју ИТ индустрије и учествује у процесу повећања стопе дигиталне писмености, као и заштите интелектуалне својине. 

Балмер је поручио да је компанија „Мајкрософт“ веома посвећена омогућавању квалитетног обављања различитих активности уз помоћ великог броја уређаја и сервиса који су намењени становништву и привреди целог света. 

Он је навео да се та иста посвећеност односи и на пословање те компаније у Србији, где се сарађује са локалним компанијама, стварају нова партнерства и развијају нове технологије у оквиру „Мајкрософт развојног центра“, чија решења користе милиони људи широм света. 

Пред нама су велике могућности и узбуђени смо јер можемо да ове предности учинимо доступним како људима, тако и привреди у Србији, нагласио је генерални директор „Мајкрософта“.

На састанку са представницима Владе и члановима Националног савета за економски опоравак оцењено је да глобална ИТ индустрија бележи за приближно 60 одсто бржи раст у поређењу са остатком привреде, док у Србији овај сектор надмашује остатак привреде за приближно 200 одсто, што говори о потенцијалу ове области у српској привреди. 


Адути Србије у ИТ сектору су стручни кадрови, добра инфраструктура, стратешки положај и подршка Владе развоју ове индустрије. 

Такође, том приликом је истакнуто да је компанија „Мајкрософт“ 2005. године отворила свој развојни центар у Београду, један од првих у овом делу Европе. 

Развојни центар данас запошљава више од 150 амбициозних и стручних младих људи из Србије, а поред тога „Мајкрософт“ активно подржава локалне кориснике захваљујући веома развијеној мрежи од више од 1.000 партнера широм земље.