Printer Friendly Version Premijer Dačić razgovarao sa Donaldom Trampom o izgradnji ekskluzivnog hotela u Beogradu @ 20 November 2013 07:10 PM
Beograd/Njujork, 20. novembar 2013. godine – Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Njujorku da je američki biznismen i investitor Donald Tramp zainteresovan za izgradnju ekskluzivnog hotela u Beogradu, i da će u naredna dva meseca u naš glavni grad uputiti tim saradnika u potrazi za odgovarajućom lokacijom.
 
Dačić je nakon susreta sa Trampom u Njujorku rekao da je na sastanku razgovarano o mogućnosti ulaganja ovog investitora u našem delu sveta, pre svega u onim oblastima za koje je u ovom trenutku zainteresovan.

Mislim da postoji veliko interesovanje, i u skladu s tim smo postigli dogovor o poseti njegovih saradnika Srbiji kako bismo razmotrili sva tehnička pitanja o tome da li je moguće pronaći lokaciju za izgradnju jednog ekskluzivnog hotela u okviru njegovog lanca hotela, ukazao je premijer.

Prema njegovoj oceni, za Srbiju i Beograd to bi bila dobra vest, koja bi u velikoj meri doprinela imidžu zemlje, ali i privukla i druge ozbiljne investitore.

Iz njegovog odnosa prema ovoj temi zaključio sam da ima pozitivan stav prema dolasku u našu zemlju, istakao je Dačić, uz napomenu da je Tramp u razgovoru pokazao interesovanje i za druge oblasti, kao što je energetika.