Printer Friendly Version Премијер Дачић разговарао са Доналдом Трампом o изградњи ексклузивног хотела у Београду @ 20 November 2013 07:13 PM
Београд/Њујорк, 20. новембар 2013. године – Председник Владе Републике Србије Ивица Дачић изјавио је данас у Њујорку да је амерички бизнисмен и инвеститор Доналд Трамп заинтересован за изградњу ексклузивног хотела у Београду, и да ће у наредна два месеца у наш главни град упутити тим сарадника у потрази за одговарајућом локацијом.


Дачић је након сусрета са Трампом у Њујорку рекао да је на састанку разговарано о могућности улагања овог инвеститора у нашем делу света, пре свега у оним областима за које је у овом тренутку заинтересован.

Мислим да постоји велико интересовање, и у складу с тим смо постигли договор о посети његових сарадника Србији како бисмо размотрили сва техничка питања о томе да ли је могуће пронаћи локацију за изградњу једног ексклузивног хотела у оквиру његовог ланца хотела, указао је премијер.

Према његовој оцени, за Србију и Београд то би била добра вест, која би у великој мери допринела имиџу земље, али и привукла и друге озбиљне инвеститоре.

Из његовог односа према овој теми закључио сам да има позитиван став према доласку у нашу земљу, истакао је Дачић, уз напомену да је Трамп у разговору показао интересовање и за друге области, као што је енергетика.