Printer Friendly Version "Er Srbija" od marta očekuje dozvolu za letove u SAD @ 14 January 2014 12:56 AM

Beograd, 13. januar 2014. godine – Ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić razgovarao je danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Majklom Kirbijem o saradnji dveju zemalja, sa posebnim akcentom na saradnji u oblasti vazdušnog saobraćaja.

                       

U saopštenju Ministarstva saobraćaja navodi se da je tokom sastanka ocenjeno da je za investicije iz SAD veoma važna izgradnja kvalitetne saobraćajne infrastrukture.


Kirbi je ukazao na pojačano interesovanje američkih investitora za Srbiju, a kao posebnu prednost naše zemlje naveo je školovane radnike i brojne pogodnosti za proizvodnju i dalji izvoz roba i usluga.

Antić je, govoreći o saradnji u vazdušnom saobraćaju i pitanjima bezbednosti, rekao da očekuje da će na kontrolnom sastanku koji će biti održan 24. marta Američka vazduhoplovna administracija potvrditi napredak Srbije u toj oblasti. 

Imajući u vidu ambiciju naše zemlje da postane regionalni lider u vazdušnom saobraćaju, takva odluka bila bi veoma značajna i omogućila bi nacionalnom avio-prevozniku "Er Srbija" da leti za SAD, istakao je Antić.