Printer Friendly Version "Ер Србија" од марта очекује дозволу за летове у САД @ 14 January 2014 01:04 AM

Београд, 13. јануар 2014. године – Министар саобраћаја у Влади Републике Србије Александар Антић разговарао је данас са амбасадором САД у Србији Мајклом Кирбијем о сарадњи двеју земаља, са посебним акцентом на сарадњи у области ваздушног саобраћаја.

                   

У саопштењу Министарства саобраћаја наводи се да је током састанка оцењено да је за инвестиције из САД веома важна изградња квалитетне саобраћајне инфраструктуре.

Кирби је указао на појачано интересовање америчких инвеститора за Србију, а као посебну предност наше земље навео је школоване раднике и бројне погодности за производњу и даљи извоз роба и услуга.

Антић је, говорећи о сарадњи у ваздушном саобраћају и питањима безбедности, рекао да очекује да ће на контролном састанку који ће бити одржан 24. марта Америчка ваздухопловна администрација потврдити напредак Србије у тој области. 

Имајући у виду амбицију наше земље да постане регионални лидер у ваздушном саобраћају, таква одлука била би веома значајна и омогућила би националном авио-превознику "Ер Србија" да лети за САД, истакао је Антић.