Printer Friendly Version Вучић преузео дужност премијера @ 30 April 2014 12:50 AM

Београд, 29. април 2014. године – Досадашњи председник Владе Републике Србије Ивица Дачић предао је данас у згради Владе Србије дужност новоименованом председнику Владе Александру Вучићу.

#

Премијер Вучић и Дачић, који у новој Влади Србије обавља дужност првог потпредседника и министра спољних послова, поручили су том приликом да су пред Србијом велики послови, као и да је циљ да ова влада учини нешто за земљу по чему ће је памтити будуће генерације. 

Они су најавили богату дипломатску активност и посебно указали најучерашњу посету високог представника Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон, која је пружила подршку новој Влади Србије.

Вучић је подсетио на то да ће наша земља 2015. године председавати Организацији за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС), уз оцену да ће министра спољних послова у том смислу чекати велики посао.

Он је најавио да ће нашу земљу ускоро посетити комесар ЕУ за проширење Штефан Филе, као и шеик Мохамед бин Зајед.

Дачић је данас предао Вучићу и Извештај о раду Владе, и истовремено исказао задовољство њиховом досадашњом сарадњом и резултатима Владе која је радила у претходне две године, а пре свега тиме што је побољшана слика Србије у свету.

Он је рекао да га на новој функцији чека доста посла, и подсетио на то да ће наша земља председавати ОЕБС-у, као и да ће у Грчкој ускоро бити одржан Самит земаља ЕУ и западног Балкана. 


Дачић је најавио да ће ускоро бити одржан и састанак министара спољних послова Савета Европе, на којем ће бити речи и о Украјини.

Он је Вучићу поклонио и реплику митолошког бића из манастира Раваница, које има тело лава и главу орла.