Printer Friendly Version Vučić preuzeo dužnost premijera @ 30 April 2014 12:52 AM

Beograd, 29. april 2014. godine – Dosadašnji predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić predao je danas u zgradi Vlade Srbije dužnost novoimenovanom predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću.

Premijer Vučić i Dačić, koji u novoj Vladi Srbije obavlja dužnost prvog potpredsednika i ministra spoljnih poslova, poručili su tom prilikom da su pred Srbijom veliki poslovi, kao i da je cilj da ova vlada učini nešto za zemlju po čemu će je pamtiti buduće generacije. 

Oni su najavili bogatu diplomatsku aktivnost i posebno ukazali na jučerašnju posetu visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, koja je pružila podršku novoj Vladi Srbije.

Vučić je podsetio na to da će naša zemlja 2015. godine predsedavati Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), uz ocenu da će ministra spoljnih poslova u tom smislu čekati veliki posao.

On je najavio da će našu zemlju uskoro posetiti komesar EU za proširenje Štefan File, kao i šeik Mohamed bin Zajed.

Dačić je danas predao Vučiću i Izveštaj o radu Vlade, i istovremeno iskazao zadovoljstvo njihovom dosadašnjom saradnjom i rezultatima Vlade koja je radila u prethodne dve godine, a pre svega time što je poboljšana slika Srbije u svetu.

On je rekao da ga na novoj funkciji čeka dosta posla, i podsetio na to da će naša zemlja predsedavati OEBS-u, kao i da će u Grčkoj uskoro biti održan Samit zemalja EU i zapadnog Balkana. 

Dačić je najavio da će uskoro biti održan i sastanak ministara spoljnih poslova Saveta Evrope, na kojem će biti reči i o Ukrajini.

On je Vučiću poklonio i repliku mitološkog bića iz manastira Ravanica, koje ima telo lava i glavu orla.