Printer Friendly Version Сусрет ППВ и МСП Ивице Дачића са амбасадором САД Мајклом Кирбијем @ 14 May 2014 09:47 PM

Београд, 14. мај 2014. - Министар спољних послова  Србије Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету амбасадора Сједињених Америчких Држава у Београду Мајкла Кирбија.

Главне теме разговора биле су наставак политичког дијалога, даљи развој билатералних односа, сарадња у оквиру међународних организација, посебно у светлу предстојећег копредседавања Србије ОЕБС-ом, заједнички рад на решавању безбедносних изазова у свету и друге актуелне међународне теме.

У срдачном разговору саговорници су се сложили да је наставак и унапређење политичког дијалога и свеукупних билатералних односа у обостраном интересу. Министар Дачић је посебно нагласио да, иако су евроинтеграције Србије један од главних спољнополитичких приоритета наше земље, од изузетног значаја су и добри односи Београда и Вашингтона.

Амбасадор Мајкл Кирби је истакао спремност за наставак дијалога о актуелним светским темама, првенствено по питању кризе у Украјини. Изразио је уверење да ће током предстојећег копредседавања ОЕБС-ом Република Србија "добити шансу да заблиста, и да ће ту шансу искористити".