Printer Friendly Version Susret PPV i MSP Ivice Dačića sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem @ 14 May 2014 09:49 PM

Beograd, 14. maj 2014. Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Majkla Kirbija.



Glavne teme razgovora bile su nastavak političkog dijaloga, dalji razvoj bilateralnih odnosa, saradnja u okviru međunarodnih organizacija, posebno u svetlu predstojećeg kopredsedavanja Srbije OEBS-om, zajednički rad na rešavanju bezbednosnih izazova u svetu i druge aktuelne međunarodne teme.

U srdačnom razgovoru sagovornici su se složili da je nastavak i unapređenje političkog dijaloga i sveukupnih bilateralnih odnosa u obostranom interesu. Ministar Dačić je posebno naglasio da, iako su evrointegracije Srbije jedan od glavnih spoljnopolitičkih prioriteta naše zemlje, od izuzetnog značaja su i dobri odnosi Beograda i Vašingtona.

Ambasador Majkl Kirbi je istakao spremnost za nastavak dijaloga o aktuelnim svetskim temama, prvenstveno po pitanju krize u Ukrajini. Izrazio je uverenje da će tokom predstojećeg kopredsedavanja OEBS-om Republika Srbija "dobiti šansu da zablista, i da će tu šansu iskoristiti".