Printer Friendly Version Predsedavajući OEBS-u, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, najoštrije osudio jučerašnji napad na autobus u Ukrajini, zahteva momentalni prekid vatre @ 16 January 2015 10:11 PM

14. januar 2015. Predsedavajući OEBS-u, ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, oštro je osudio jučerašnji tragični incident u kome je nekoliko ljudi izgubilo život i ranjeno u autobusu blizu vladinog kontrolnog puknta u Buhasu, istočna Ukrajina. 

„Najstrože osuđujem ovaj napad na nedužne civile. Izuzetno me je potresla vest o ovoj nesreći sa tragičnim ishodom i želeo bih da izrazim svoje najiskrenije saučešće porodicama žrtava."

„Ovaj incident se dogodio u trenutku kada se situacija na istoku Ukrajine znatno pogoršala i ja pozivam obe strane da odmah obustave upotrebu sile, pokažu uzdržanost i da se vrate pregovaračkom stolu i implementiraju obaveze predviđene ugovorom iz Minska.
Pažljivo pratim situaciju u Ukrajini kroz izveštaje Specijalne posmatračke misije OEBS-a i apelujem na sve da omoguće bezbedan i neometan pristup posmatračima OEBS-a u svim područjima kako bi oni mogli što bolje da rade svoj posao."