Printer Friendly Version Poseta SAD veoma važna za Srbiju @ 9 June 2015 03:04 AM
 

Vašington, 2. jun 2015. godine – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zvaničnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), gde će, na poziv potpredsednika te zemlje Džozefa Bajdena, boraviti do četvrtka, 4. juna.

 


Vučić je, u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) neposredno po dolasku u Vašington, ocenio da je ova poseta veoma važna za našu zemlju.

On je, takođe, izrazio zadovoljstvo zbog toga što će se susresti sa visokim zvaničnicima te zemlje i predstavnicima velikog broja američkih kompanija.

Američki investitori, kako je naglasio, ne razmišljaju o nastavku svojih ulaganja u jednu zemlju, ili o dolasku, ukoliko tamo ne postoji politička stabilnost i ukoliko to ne odobrava politika SAD.

Premijer je posebno ukazao na značaj razgovora koje će voditi prvog dana posete sa predstavnicima tri kompanije koje su vezane za IT sektor, a to su "Dženeral elektrik", "Majkrosoft" i NCR.

Nakon toga, predviđen je susret sa zamenikom američkog državnog sekretara Entonijem Blinkenom, a nešto kasnije i sa predstavnicima srpske dijaspore u SAD.