Printer Friendly Version Srbija može da računa na podršku SAD @ 9 June 2015 03:07 AM
 

Vašington, 3. jun 2015. godine – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beloj kući sa savetnikom predsednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs, pri čemu je nakon sastanka poručio da Srbija može da računa na podršku te zemlje.

Vučić je ukazao na to da je Rajs izrazila nedvosmislenu podršku otvaranju prvih poglavlja u pregovorima Srbije sa EU, i dodao da veruje u to da će signal zvaničnog Vašingtona Evropskoj uniji biti signal podrške Srbiji. 

Kad imate podršku Sjedinjenih Američkih Država, onda je sve neuporedivo lakše i to je važno za Srbiju, rekao je on.

Premijer je, ocenivši da je sastanak bio dobar, koristan i odgovoran, preneo da je Rajs izrazila veoma visoko mišljenje o ekonomskim i političkim reformama koje se sprovode u Srbiji, kao i o očuvanju političke stabilnosti u našoj zemlji, ali i u regionu.

Srbija može da računa na podršku SAD, ponovio je Vučić i najavio da će sutra razgovarati i sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktorijom Nuland.

On je naveo da je u Vašingtonu trenutno i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, sa kojim bi takođe trebalo da se sastane.

Pored toga, Vučić će imati i političke razgovore sa američkim zvaničnicima, a posetiće i Univerzitet Džon Hopkins, gde će imati izlaganje.