Printer Friendly Version Puna podrška SAD evrointegracijama Srbije @ 9 June 2015 03:11 AM
 
Vašington, 4. jun 2015. godine – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče sa kongresmenom Majklom Tarnerom, koji je i predsednik Parlamentarne skupštine NATO, o odnosima Srbije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i dešavanjima u regionu.
 

Vučić je tom prilikom svog sagovornika informisao o ekonomskim reformama i političkoj situaciji u regionu, ističući da je Srbija na putu ka Evropskoj uniji i da na tom planu očekuje podršku SAD. 

Tarner je poručio da SAD podržavaju Srbiju u svakom smislu, kako na evropskom putu, tako i u hrabrom sprovođenju reformi. 

Srbija je prijatelj Sjedinjenih Američkih Država, naveo je on i dodao da je Vlada Srbije pokazala mudrost i umeće u procesu unapređenja i jačanja regionalnih odnosa.

Aleksandar Vučić i Džon Mekejn


Vučić se juče, takođe, susreo i sa predsedavajućim Senatskom komitetu za oružane snage senatorom Džonom Mekejnom, sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji u regionu i evropskom putu Srbije. 

On je, pozivajući Mekejna da poseti Srbiju, rekao da nam je potrebna njegova politička podrška na putu ka Evropskoj uniji.

Mekejn je prihvatio poziv i kao mogući termin dolaska naveo avgust ove godine.

Senator je u obraćanju srpskim medijima nakon sastanka ponovio da će SAD u potpunosti podržati Srbiju u procesu evrointegracija.

Premijer Srbije je juče u popodnevnim časovima razgovarao i sa kopredsedavajućima Srpskom kokusu kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom.

Drugi dan posete Vašingtonu, Vučić je završio sastankom sa predsedavajućim Senatskom potkomitetu za Evropu senatorom Ronom Džonsonom.