Printer Friendly Version Učešće ambasadora Matkovića na Ministarskom savetu Asocijacije karipskih zemalja na Haitiju @ 26 January 2016 08:45 PM

Ambasador Srbije u Vašingtonu Đ. Matković predstavljao je R. Srbiju na 21. redovnom Ministarskom savetu Asocijacije karipskih zemalja održanom u Petion-Ville na Haitiju, od 18 do 19. januara 2016. godine.

Pored brojnih sastanaka sa zemljama karipskog regiona, ambasador Matkovic se susreo sa S. Onore, specijalnim predstanikom generalnog sekretara UN i šefom stabilizacione misije UN na Haitiju - MINUSTAH-a čiji je Srbija kontributor. Tom prilikom ambasador je posetio pripadnike MUP-a R.Srbije koji se nalaze u sastavu MINUSTAH-a od jula 2015. godine. Srbija učestvuje u ovoj misiji od 2008. godine, a naš kontingent angažovan je u procesu obuke i nadzora policijskih služenika Nacionalne garde Haitija.

Budući da se u januaru navršilo šest godina od razornog zemljotresa na Haitiju, u kojem je život izgubilo oko 220.000 civila i oko 100 pripadnika MINUSTAH-a, ambasador Srbije je sa specijalnim predstavnikom GS UN S.Onore posetio Memorijalni kompleks i položio venac na spomen ploču posvećenu ovom tragičnom događaju.