Printer Friendly Version Учешће амбасадора Матковића на Министарском савету Асоцијације карипских земаља на Хаитију @ 26 January 2016 08:48 PM
 
Амбасадор Србије у Вашингтону Ђ. Матковић представљао је Р. Србију на 21. редовном Министарском савету Асоцијације карипских земаља одржаном у Петион-Вилле на Хаитију, од 18 до 19. јануара 2016. године.
 
Поред бројних састанака са земљама карипског региона, амбасадор Матковиц се сусрео са С. Оноре, специјалним предстаником генералног секретара УН и шефом стабилизационе мисије УН на Хаитију - МИНУСТАХ-а чији је Србија контрибутор. Том приликом амбасадор је посетио припаднике МУП-а Р.Србије који се налазе у саставу МИНУСТАХ-а од јула 2015. године. Србија учествује у овој мисији од 2008. године, а наш контингент ангажован је у процесу обуке и надзора полицијских служеника Националне гарде Хаитија.
 
Будући да се у јануару навршило шест година од разорног земљотреса на Хаитију, у којем је живот изгубило око 220.000 цивила и око 100 припадника МИНУСТАХ-а, амбасадор Србије је са специјалним представником ГС УН С.Оноре посетио Меморијални комплекс и положио венац на спомен плочу посвећену овом трагичном догађају.