Printer Friendly Version Odnosi sa Srbijom veoma važni za SAD @ 23 September 2016 09:10 PM

Beograd/Njujork, 23. septembar 2016. godine - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa zamenikom državnog sekretara SAD Entonijem Blinkenom, sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, situaciji u regionu, evropskom putu Srbije i dijalogu sa Prištinom.

Premijer Vučić je obavestio zamenika Blinkena o ekonomskim reformama, koje je Vlada Srbije sprovela, i naglasio da je Srbija mnogo uložila u svoj napredak i da će učiniti sve kako bi održala stabilnost u regionu zapadnog Balkana, jer stabilan region znači ekonomski prosperitet svih zemalja. 


Uputivši zahvalnost zameniku državnog sekretara Blinkenu na posvećenosti i pomoći koju pruža Srbiji, premijer Vučić je zahvalio i na izvanrednoj poseti potpredsednika Džozefa Bajdena Beogradu i njegovoj ličnoj podršci Srbiji.

Zamenik američkog državnog sekretara Blinken je rekao da je za SAD veoma važan odnos sa Srbijom, kao ključnom zemljom regiona, i pozdravio sve reforme koje je Vlada Srbije sprovela. 

On je naglasio da je važno da Srbija nastavi svoj evropski put, jer će to ubrzati napredak celog regiona. 

Gospodin Blinken je premijeru Vučiću preneo pozdrave potpredsednika SAD Džozefa Bajdena i njegovu poruku da je izuzetno zadovoljan svojom posetom Srbiji u avgustu ove godine.