Printer Friendly Version Односи са Србијом веома важни за САД @ 23 September 2016 09:11 PM

Београд/Њујорк, 23. септембар 2016. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Њујорку са замеником државног секретара САД Ентонијем Блинкеном, са којим је разговарао о односима двеју земаља, ситуацији у региону, европском путу Србије и дијалогу са Приштином.

Премијер Вучић је обавестио заменика Блинкена о економским реформама, које је Влада Србије спровела, и нагласио да је Србија много уложила у свој напредак и да ће учинити све како би одржала стабилност у региону западног Балкана, јер стабилан регион значи економски просперитет свих земаља. 


Упутивши захвалност заменику државног секретара Блинкену на посвећености и помоћи коју пружа Србији, премијер Вучић је захвалио и на изванредној посети потпредседника Џозефа Бајдена Београду и његовој личној подршци Србији.

Заменик америчког државног секретара Блинкен је рекао да је за САД веома важан однос са Србијом, као кључном земљом региона, и поздравио све реформе које је Влада Србије спровела. 

Он је нагласио да је важно да Србија настави свој европски пут, јер ће то убрзати напредак целог региона. 

Господин Блинкен је премијеру Вучићу пренео поздраве потпредседника САД Џозефа Бајдена и његову поруку да је изузетно задовољан својом посетом Србији у августу ове године.