Printer Friendly Version Sastanak sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Herbertom Rejmondom Mekmasterom @ 2 December 2017 12:42 AM

Vašington, 30. novembar 2017 - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, drugog dana boravka u Vašingtonu, učestvovao je u Beloj kući na zajedničkom sastanku ministara spoljnih poslova regiona sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Američkih Država Herbertom Rejmondom Mekmasterom.

Na sastanku je istaknuto da su SAD posvećene očuvanju stabilnosti regiona, napretku svih zemalja regiona i izražena je spremnost za intenziviranjem saradnje. „Cilj današnjeg sastanka bio je da se pošalje poruka da SAD žele stabilnost u regionu i da žele napredak svih u regionu Zapadnog Balkana".

"Na sastanku je svako izneo svoje mišljenje, ja sam posebno istakao da nema stabilnosti u našem regionu ukoliko SAD ne pronađu zajednički interes sa najvećom zemljom i najvećim narodom na Balkanu, a to je Srbija i srpski narod, kao i da je potrebno da tražimo minimum zajedničkih interesa kako bi doprineli stabilnosti čitavog regiona" rekao je nakon sastanka šef srpske diplomatije Ivica Dačić.