Printer Friendly Version Састанак са саветником за националну безбедност САД Хербертом Рејмондом Мекмастером @ 2 December 2017 12:52 AM

Вашингтон, 30. новембар 2017 - Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, другог дана боравка у Вашингтону, учествовао је у Белој кући на заједничком састанку министара спољних послова региона са саветником за националну безбедност Сједињених Америчких Држава Хербертом Рејмондом Мекмастером.

На састанку је истакнуто да су САД посвећене очувању стабилности региона, напретку свих земаља региона и изражена је спремност за интензивирањем сарадње. „Циљ данашњег састанка био је да се пошаље порука да САД желе стабилност у региону и да желе напредак свих у региону Западног Балкана.

На састанку је свако је изнео своје мишљење, ја сам посебно истакао да нема стабилности у нашем региону уколико САД не пронађу заједнички интерес са највећом земљом и највећим народом на Балкану, а то је Србија и српски народ, као и да је потребно да тражимо минимум заједничких интереса како би допринели стабилности читавог региона" рекао је након састанка шеф српске дипломатије Ивица Дачић.