Printer Friendly Version Ambasada Srbije na Festivalu frankofonske kulture @ 30 April 2018 06:43 PM

Vašington, 23. mart 2018 – Ambasada Srbije u SAD učestvovala je na Festivalu frankofonske kulture u Vašingtonu, koji će od 2001. godine tradicionalno održava u martu. Na završnoj manifestaciji 23. marta, u prostorijama Kulturnog centra pri Ambasadi Francuske, kolekcionar tradicionalnog srpskog stvaralaštva Biljana Regan predstavila je naše narodne nošnje, umetničke predmete i rukotvorine. Posetiocima su izloženi i podeljeni promotivni i turistički materijali naše zemlje, uz rakiju, vino i domaće poslastice.

Zahvaljujući demonstraciji mladog srpskog preduzetnika Dejana Živanovića, posetioci su mogli da na licu mesta nauče veštinu tradicionalne izrade testa i kora, nakon čega je omogućena i degustacija specijaliteta.

Na svečanosti je, u organizaciji Ambasade Francuske, ogranka Instituta Smitsonijan i fondacije „Alijans fransez”, učestvovalo više od 40 zemalja članica i posmatrača MOF i oko 1200 posetilaca. Kao i u drugim gradovima sveta, ovim festivalom se proslavlja različitost i bogatstvo francuskog jezika, kulture i frankofonih zajednica kroz niz kulturnih događaja i programa.