Printer Friendly Version Победа тима Амбасаде Србије на дипломатском фудбалском турниру @ 14 August 2018 02:02 PM

Вашингтон, 11. август 2018. године - На дипломатском фудбалском турниру који је поводом Светског првенства у фудбалу у Русији први пут одржан у Вашингтону у организацији „Department of Parks and Recreation“, под покровитељством градоначелнице Мјуријел Баузер и амбасаде Руске Федерације, тим Србије, састављен од представника српске дијаспоре и Амбасаде Републике Србије, освојио је прво место.

На турниру под називом "DC Embassy World Cup" учествовале су екипе Амбасада 16 земаља, а групе су формиране по угледу на Светско првенство у Русији. Након групне фазе такмичења у којој наш тим забележио две победе и један пораз, у елиминационој фази тим Србије је побеђивао редом Перу, Уругвај и Бразил и тако се пласирао у финале овог престижног такмичења.

Финале је више пута одлагано због неповољних временских услова и коначно је одржано у суботу 11. августа у Вашингтону на терену Центра за рекреацију „Џелеф“.

У утакмици за 3. место састали су се екипе Бразила и Француске. Утакмица је завршена победом Бразила, који је на тај начин освојио 3. место.

У великом финалу састале су се екипе Србије и Аргентине. У веома квалитетној и неизвесној утакмици, Србија је тријумфовала резултатом 4:1 и тиме освојила овај турнир.

Пехар најбољем тиму уручио је представник града Вашингтона, а додељена су и бројна признања и плакете.

Амбасада Републике Србије овим путем жели да се захвали свим играчима који су учествовали на турниру и својом борбеношћу и несебичним залагањем дали допринос овом великом успеху. Такође, велику захвалност дугујемо Министарству спољних послова Р. Србије и Фудбалском савезу Србије, који су за финале турнира обезбедили дресове репрезентације Србије.