Printer Friendly Version Pobeda tima Ambasade Srbije na diplomatskom fudbalskom turniru @ 14 August 2018 04:43 PM

Vašington, 11. avgust 2018. godine - Na diplomatskom fudbalskom turniru koji je povodom Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji prvi put održan u Vašingtonu u organizaciji „Department of Parks and Recreation“, pod pokroviteljstvom gradonačelnice Mjurijel Bauzer i ambasade Ruske Federacije, tim Srbije, sastavljen od predstavnika srpske dijaspore i Ambasade Republike Srbije, osvojio je prvo mesto.

Na turniru pod nazivom "DC Embassy World Cup" učestvovale su ekipe Ambasada 16 zemalja, a grupe su formirane po ugledu na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Nakon grupne faze takmičenja u kojoj je naš tim zabeležio dve pobede i jedan poraz, u eliminacionoj fazi je tim Srbije pobeđivao redom Peru, Urugvaj i Brazil i tako se plasirao u finale ovog prestižnog takmičenja.

Finale je više puta odlagano zbog nepovoljnih vremenskih uslova i konačno je održano u subotu 11. avgusta u Vašingtonu na terenima Centra za rekreaciju „Dželef“.

U utakmici za 3. mesto sastale su se ekipe Brazila i Francuske. Utakmica je završena pobedom Brazila, koji je na taj način osvojio 3. mesto.

U velikom finalu sastale su se ekipe Srbije i Argentine. U veoma kvalitetnoj i neizvesnoj utakmici, Srbija je trijumfovala rezultatom 4:1 i time osvojila ovaj turnir.

Pehar najboljem timu uručio je predstavnik grada Vašingtona, a dodeljena su i brojna priznanja i plakete.

Ambasada Republike Srbije ovim putem želi da se zahvali svim igračima koji su učestvovali na turniru i svojom borbenošću i nesebičnim zalaganjem dali doprinos ovom velikom uspehu. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu spoljnih poslova R. Srbije i Fudbalskom savezu Srbije, koji su za finale turnira obezbedili dresove reprezentacije Srbije.