Printer Friendly Version ПОСЕБАН РЕЖИМ РАДА КОНЗУЛАРНОГ ОДЕЉЕЊА АМБАСАДЕ УСЛЕД ЕПИДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА У САД @ 17 March 2020 03:00 PM

У светлу актуелне ситуације у вези са епидемијом коронавируса у САД и потребе за предузимањем додатних мера у циљу спречавања ширења и сузбијања болести, Конзуларно одељење Амбасаде Републике Србије у Вашингтону ће, почевши од понедељка, 16. марта 2020. године до даљњег, радити са странкама по посебном режиму:
• Конзуларно одељење ће странке примати само уколико се ради о врло хитном и неодложном случају.
• Потребно је да странка свој долазак у конзулат најави најмање два дана раније позивом на бројеве телефона Амбасаде или поруком на привремену адресу: konzularnovasington@gmail.com
• Конзуларно одељење неће примати странке које се претходно нису најавиле и добиле потврду Конзуларног одељења  да ће им бити омогућен пријем.
• Захтеви за конзуларне радње које не подразумевају обавезу личног доласка странке у конзулат ће се примати искључиво поштом (пријаве рођења, брака и смрти, пријем у држављанство, царинске потврде, прибављање уверења о (не)кажњавању и извода из матичних књига, спроводнице, упис у војну евиденцију).
• Амбасада ће наставити да прима пријаве за упис бирача за гласање у иностранству на парламентарним изборима у Републици Србији путем мејла, факса и поштом.

Амбасада Републике Србије у Вашингтону захваљује на разумевању и сарадњи. Амбасада ће наставити да прати ситуацију у погледу епидемије коронавируса у САД и вратиће се редовном режиму рада чим се ситуација поправи.