Printer Friendly Version Амбасадор Ђурић са представницама Удружења жена о спречавању насиља над женама @ 20 January 2021 02:59 PM

Вашингтон, 19. јануар 2021. године - Амбасадор Републике Србије у САД Марко Ђурић састао се данас са представницама организације „Every Woman Treaty", кровне организације која окупља 840 женских организација у 128 земаља, са 1700 адвоката за женска права.

Ђурић је на састанку изразио подршку раду ове значајне организације која се бави спречавањем насиља над женама.

 

„Спровођењем Kонвенције Савета Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици, познатије као Истанбулске конвенције, Србија је постала један од европских лидера у борби против родно заснованог насиља", рекао је Ђурић.

Закључно са 2019. годином, према речима амбасадора, Србија је донела 42.900 хитних мера којима су насилници избачени из кућа, а израђено је и 35.834 плана индивидуалне заштите.

Амбасадор Ђурић је истакао да српско друштво снажно подржава сваку иницијативу која има за циљ борбу против родно заснованог насиља.

„Kонтинуираним унапређењем националног законодавства у овој области за време влада Александра Вучића и Ане Брнабић, као и имплементацијом релевантне међународне регулативе, Србија је показала да се одговорно и озбиљно супротставља сваком облику насиља над женама и насиља у породици", закључио је Ђурић.