Printer Friendly Version Амбасадор Ђурић са представницима Министарства трговине САД @ 23 January 2021 08:47 PM

Вашингтон, 23. јануар 2021. године - Амбасадор Републике Србије у САД Марко Ђурић разговарао је у Вашингтону са Дејвидом Де Фалком, замеником помоћника секретара трговине САД, и представницима Министарства трговине САД.

Де Фалко, који је у овом Министарству задужен за Европу и Евроазију, пренео је амбасадору Ђурићу да ће појачани ангажман САД на плану трговинске размене и привредних односа са Србијом бити један од приоритета које ће Министарство трговине представити новој америчкој администрацији.

Република Србија има, по његовим речима, уочљив потенцијал да буде афирмисана као лидер и пример успешности на Западном Балкану.

Како је истакао, додатна предност наше земље јесте отварање Канцеларије америчке Међународне развојне финансијске корпорације (DFC) у Београду, са којом Министарство трговине САД веома блиско сарађује.

Надовезавши се на значај Канцеларије DFC у Београду како за нашу земљу, тако и за читав регион, амбасадор Ђурић представио је визију председника Александра Вучића о региону без граница, са слободним протоком људи, добара и капитала.

У том смислу, амбасадор Ђурић поновио је спремност највишег руководства Републике Србије на проширење економско-трговинске сарадње са САД на свим нивоима.

Томе ће, како је оценио, свакако допринети континуирана стабилност најважнијих економских показатеља који нашу земљу чине изузетно повољним пословним окружењем, погодним за сваку врсту инвестиција.