Printer Friendly Version Учешће амбасадора Ђурића на Видовданском самиту лидера српске дијаспоре @ 26 January 2021 08:08 PM

Амбасадор Републике Србије у САД, Марко Ђурић учествовао је на другом виртуелном скупу српских организација и утицајних појединаца из Америке "Видовдански самит лидера српске дијаспоре - Хоризонт 2050".

Амбасадор Ђурић је у уводном обраћању представио приоритете мисије Републике Србије у САД, посебно изразивши спремност за интензивирање сарадње са дијаспором, која, према његовим речима, представља генератор знања, вештина и контаката које треба ставити у функцију представљања Србије како новој администрацији, тако и пословном свету.

Осим потребе заједничког деловања амбасаде и истакнутих представника дијаспоре, Ђурић је истакао и потребу интензивног ангажовања почасних конзула Републике Србије у САД у представљању и заштити интереса Републике Србије.

Амбасадор Ђурић је, такође, нагласио да сарадња треба да буде двосмерна, те да ће амбасада у сваком тренутку представљати отворени канал за комуникацију и сарадњу са матицом.

Учесници самита су се сагласили о неопходности јединственог наступа и деловања у циљу максимизирања капацитета за оснаживање друштвено-политичког утицаја српског корпуса у САД.

“Видовдански самит лидера српске дијаспоре - Хоризонт 2050” је скуп који се одржава са циљем формирања тзв. уједињене платформе нове српске дијаспоре и свих њених организација, иницијатива и утицајних појединаца у САД, а у циљу заједничког деловања.