Printer Friendly Version Конгресменка Клаудија Тени постала нова чланица Српског кокуса @ 11 March 2021 08:58 PM

Вашингтон, 3. март 2021. године - Амбасадор Републике Србије у САД Марко Ђурић састао се у Вашингтону са конгресменком Клаудијом Тени из америчке државе Њујорк, која је том приликом прихватила позив амбасадора Ђурића да постане нови члан нашег Кокуса на Капитол хилу.

Захваливши Тенијевој на подршци и приступању нашем Кокусу, амбасадор Ђурић је оценио да конгресменка Тени, као наша некадашња дипломатска колегиница, представља прави пример дугогодишње и успешне сарадње наших двеју земаља које у овој години обележавају значајан јубилеј – 140 година од успостављања дипломатских односа.

Конгресменка Тени истакла је да је за њу приступање Српском кокусу од посебног значаја, имајући у виду да је у младости и пословно и приватно била повезана са нашом земљом.

Током 1980-их година, била је једина Американка запослена у тадашњем југословенском Генералном конзулату у Њујорку. Такође, у више наврата је посетила простор некадашње Југославије, где се и упознала са нашом културом и научила српско-хрватски језик.