Printer Friendly Version Kongresmenka Klaudija Teni postala nova članica Srpskog kokusa @ 11 March 2021 09:00 PM

Vašington, 3. mart 2021. godine - Ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić sastao se u Vašingtonu sa kongresmenkom Klaudijom Teni iz američke države Njujork, koja je tom prilikom prihvatila poziv ambasadora Đurića da postane novi član našeg Kokusa na Kapitol hilu.

Zahvalivši Tenijevoj na podršci i pristupanju našem Kokusu, ambasador Đurić je ocenio da kongresmenka Teni, kao naša nekadašnja diplomatska koleginica, predstavlja pravi primer dugogodišnje i uspešne saradnje naših dveju zemalja koje u ovoj godini obeležavaju značajan jubilej – 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Kongresmenka Teni istakla je da je za nju pristupanje Srpskom kokusu od posebnog značaja, imajući u vidu da je u mladosti i poslovno i privatno bila povezana sa našom zemljom.

Tokom 1980-ih godina, bila je jedina Amerikanka zaposlena u tadašnjem jugoslovenskom Generalnom konzulatu u Njujorku. Takođe, u više navrata je posetila prostor nekadašnje Jugoslavije, gde se i upoznala sa našom kulturom i naučila srpsko-hrvatski jezik.