Printer Friendly Version Радови Дејана Мраовића на изложби на Универзитету Охајо @ 15 March 2021 04:18 PM

Вашингтон, 5. март 2021. године - Два уметничка дела Дејана Мраовића, магистра графичког дизајна и професора на Факултету лепих уметности Универзитета Вејленд у Тексасу изабрана су за ретроспективну изложбу под називом “REACH: 50+ Years of Works by OHIO Graphic Design Alumni”.

На првом постеру представљено је шест динарских новчаница дизајнираних за Народну банку Србије у Београду. По речима аутора, предња и задња страна сваке динарске новчанице представља највеће синове и кћери Србије: Драгослава Срејовића, Вука Стефановића Караџића, Милену Павловић-Барили, Николу Теслу, Јована Цвијића и Слободана Јовановића.

Други постер приказује Србијану, посебан санс-серифни фонт са латиничним и ћириличним словима. С обзиром на то да је ово вишегодишње креативно истраживање урађено у сарадњи са Народном банком Србије у Београду, аутор Дејан Мраовић понудиће своја уметничка решења нове серије динара и фонта Serbiana Народној банци Србије за евентуалну имплементацију и употребу.

Изложба приказује типографију, комплексне комуникационе системе, те разноликост графичког дизајна у савременој култури. На њој су представљени радови 20 одабраних графичких дизајнера, бивших студената Факултета лепих уметности Универзитета Охајо.

Изложба је отворена 18. фебруара 2021. године, а радови се могу видети до 11. марта 2021. године у Трисолини галерији Бејкер универзитетског центра, као и на интернет страници: https://www.ohio.edu/fine-arts/reach.