Printer Friendly Version Ambasador Đurić sa kongresmenom Stajversom, kopredsedavajućim Srpskog kokusa @ 16 March 2021 06:53 PM

Vašington, 11. mart 2021. godine - Jačanje Srpskog kokusa bilo je glavna tema današnjeg susreta ambasadora R. Srbije u SAD Marka Đurića sa kongresmenom Stivom Stajversom, kopredsedavajućim Srpskog kokusa u Kongresu SAD.

Pored aktuelne situacije u bilateralnim odnosima Srbije i SAD, ambasador Đurić i kongresmen Stajvers razmotrili su dalje korake na planu proširenja sastava Srpskog kokusa na Kapitolu.

Nakon susreta, ambasador Đurić oglasio se na tviteru rekavši da je Srbija privilegovana što ima tako veštog političara i sjajnog čoveka kao jednog od kopredsedavajućih Srpskog kongresnog kokusa. Takođe je izrazio zahvalnost kongresmenu Stajversu na pozitivnom stavu, posvećenosti i iskrenom prijateljstvu.

Stiv Stajvers jedan je od retkih političara sa dvojakom ulogom u američkom javnom životu. Pored toga što u Donjem domu Kongresa SAD predstavlja saveznu državu Ohajo, Stajvers ima i čin general-majora u Nacionalnoj gardi Ohaja, sa kojom Vojska Srbije već 15 godina sarađuje u okviru Programa državnog partnerstva.