Printer Friendly Version Амбасадор Ђурић са конгресменом Стајверсом, копредседавајућим Српског кокуса @ 16 March 2021 06:56 PM

Вашингтон, 11. март 2021. године - Јачање Српског кокуса било је главна тема данашњег сусрета амбасадора Р. Србије у САД Марка Ђурића са конгресменом Стивом Стајверсом, копредседавајућим Српског кокуса у Конгресу САД.

Поред актуелне ситуације у билатералним односима Србије и САД, амбасадор Ђурић и конгресмен Стајверс размотрили су даље кораке на плану проширења састава Српског кокуса на Капитолу.

Након сусрета, амбасадор Ђурић огласио се на твитеру рекавши да је Србија привилегована што има тако вештог политичара и сјајног човека као једног од копредседавајућих Српског конгресног кокуса. Такође је изразио захвалност конгресмену Стајверсу на позитивном ставу, посвећености и искреном пријатељству.

Стив Стајверс један је од ретких политичара са двојаком улогом у америчком јавном животу. Поред тога што у Доњем дому Конгреса САД представља савезну државу Охајо, Стајверс има и чин генерал-мајора у Националној гарди Охаја, са којом Војска Србије већ 15 година сарађује у оквиру Програма државног партнерства.