Printer Friendly Version Амбасадор Ђурић: Идеологија уништавања свега српског и даље моћна @ 17 March 2021 08:52 PM

Амбасадор Републике Србије у Вашингтону Марко Ђурић оценио је данас, поводом 17. годишњице погрома Срба на Kосову и Метохији, да је идеологија у чијој је основи потреба за систематским уништавањем свега српског на територији Покрајине, која је свој трагични врхунац достигла 17. марта 2004. године, и даље моћна.

Марко Ђурић, који је пре ступања на дужност амбасадора био директор Kанцеларије за Kосово и Метохију, истакао је у објави на твитеру да се од 2004. године српски народ сваке године на овај дан сећа и тугује за десетинама убијених, стотинама рањених и више од 4.000 грађана прогнаних из својих домова.

Амбасадор Ђурић рекао је да је тог дана уништено и озбиљно оштећено више од 900 цивилних и црквених имања, укључујући 35 православних цркава и манастира, затим бројни средњовековни споменици, верски и културни предмети, од којих су неки чак и на Унесковој листи светске културне баштине.

Нажалост, идеологија у чијој је основи потреба за систематским уништавањем свега српског на територији Kосова и Метохије, која је свој трагични врхунац достигла 17. марта 2004. године, и даље је моћна, стога је на свима нама да не дозволимо да се икада више догоди било какав егзодус или погром, поручио је Ђурић.

Извор: Танјуг