Printer Friendly Version Амбасада Србије у волонтерској акцији уређивања Вашингтона @ 22 March 2021 08:57 PM

Вашингтон, 20. март 2021. године - Амбасада Републике Србије у САД дочекала је први дан пролећа у волонтерској акцији уређивања паркова и зелених површина у Вашингтону.

Запослени у Амбасади Србије су се, заједно са својим породицама, придружили грађанима Вашингтона у акцији под називом „Пролећно чишћење – за чистији Вашингтон“ у организацији Канцеларије градоначелнице.

„Ове суботе, првог дана пролећа, Амбасада Србије се, на иницијативу градоначелнице Вашингтона Мјуриел Баузер, придружила великом пролећном чишћењу града“ изјавио је том приликом амбасадор Р. Србије у САД Марко Ђурић.

          

„Ми волимо овај град и желимо да помогнемо да остане чист и леп, као што и јесте. Живело српско-америчко пријатељство“, додао је Ђурић.

Запослени у Амбасади спремили су за ту прилику посебно дизајнирану одећу, којом се симболично указује на партнерство Србије и САД, а у духу 140. годишњице успостављања дипломатских односа наших двеју земаља која се обележава ове године.

          

Учешћем у волонтерској акцији, Амбасада Србије у Вашингтону је, на челу са амбасадором Марком Ђурићем, дала свој скромни допринос локалној заједници у жељи да сопственим примером покаже да се заједништвом и активним укључивањем у друштвене процесе мотивисане општим добром гради хуманије, равноправније и боље друштво за све нас.