Printer Friendly Version Амбасадор Ђурић на Заједничкој конференцији војних лидера Охаја @ 12 July 2021 08:44 PM

Колумбус, 14. мај 2021. године - Амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић учествовао је на Заједничкој конференцији војних лидера Охаја као почасни гост генерал-мајора Џона Хериса, команданта Националне гарде Охаја.

Амбасадор Ђурић први је и једини страни амбасадор којем је упућен позив и указана част да говори на Конференцији највиших војних лидера у Охају.

У обраћању, амбасадор Ђурић изразио је захвалност команданту Џону Херису и припадницима Националне гарде Охаја на петнаестогодишњем партнерству са Војском Србије које је временом прерасло у пријатељство како припадника оружаних снага, тако и наших двају народа.

“Звезда водиља у години када обележавамо два значајна јубилеја - 140 година дипломатских односа Србије и САД, и 15 година Програма државног партнерства Србије и Охаја, јесте наша заједничка историја као основ наше заједничке будућности, наше историјско савезништво у оба светска рата у којима смо се, раме уз раме, борили за заједничке вредности и принципе на којима су данас засноване наше две нације” рекао је Ђурић.

Сама чињеница да се Ђурић обратио на овом скупу искључиво војног карактера сведочи, по његовим речима, управо о дубини и јачини партнерства Србије и Охаја.

Ђурић је, такође, пренео војном врху Охаја поздраве председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића.

“Србија памти и увек ће памтити подршку, помоћ и пријатељство Националне гарде Охаја и народа Охаја. Радује ме што је наша сарадња превазишла војне оквире проширивши се и на сегменте економије и образовања. Наставићемо да проналазимо и негујемо и друге заједничке нити нашег пријатељства“, додао је Ђурић.