Printer Friendly Version Meriot i Milenijum grade hotelski kompleks u Vranjskoj Banji @ 14 July 2021 10:34 PM

19. maj 2021. godine

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas potpisivanju ugovora o saradnji kompanije „Milenijum rizorts“ i američke hotelske kompanije „Meriot internešenel“ na izgradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji.

Brnabić je ocenila da će ova investicija značiti oživljavanje juga centralne Srbije, ali i dolazak novih investitora, posao za građane, veće plate i bolji životni standard.

 

Ona je naglasila da je reč o najvećem projektu kompanije „Meriot“ na Balkanu i najvećoj investiciji u srpski turizam u ovom trenutku.

Prema njenim rečima, teško je dovesti projekte u pojedine delove zemlje koji su udaljeni od Beograda i gde nema mnogo investitora, a koji ta mesta ne vide na mapi investicionih destinacija, iako to jesu. Ali, kada privučete jednu investiciju, dolazi druga, kreće treća, pa taj kraj počinje sam da se razvija. To je održivi razvoj, rekla je predsednica Vlade.

Brnabić je ocenila da trenutak kada se realizuje ova najveća investicija u srpski turizam nije nije nimalo lak, jer se svi i dalje bore sa posledicama pandemije korona virusa.

Neke od najvećih posledica trpe upravo privatne kompanije i zato zahvaljujem „Milenijum timu“ na tome što i pored svega nisu odustali od projekta, niti ga odložili, već su nastavili sa realizacijom kako bi Vranjska Banja imala ovakav biser što pre, podvukla je premijerka.

Direktor „Milenijum tima“ Stojan Vujko rekao je da će ta kompanija uložiti 90 miliona evra u taj projekat i da će biti otvoreno 350 radnih mesta.

On je ukazao na to da danas započinje saradnja sa jednom od vodećih američkih kompanija, uz ocenu da je potpisivanje ugovora značajan korak u razvoju ekonomskih odnosa Srbije i SAD. Sigurni smo u to da će nakon ovog projekta Srbija biti prepoznata kao destinacija vrhunskog banjskog turuzma, dodao je Vujko.

Direktor kompanije „Milenijum rizorts“ Ivan Bošnjak objasnio je da će se kompleks imati dva hotela iz lanca „Meriot“ i medicinski centar „Sofka“, te da su u planu spa, apartmani, vile, bungalovi.

Regionalni potpredsednik za Evropu kompanije „Meriot internešenel“ Markus Lehnert istakao je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji veoma važan korak i za njihovu kompaniju, te da posle glavnog grada, šire lanac i u unutrašnjosti zemlje.

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri ocenio je da je projekat izgradnje ovog kompleksa u saradnji kompanija „Milenijum rizorts“ i „Meriot internešenel“ važan i za Srbiju i za SAD, i to ne samo u ekonomskom, nego i u kulturnom smislu. On je naveo da će u Vranjskoj Banji biti izgrađen jedan od najlepših hotelskih kompleksa u ovom delu Evrope.

Izvor: www.srbija.gov.rs

Foto: www.srbija.gov.rs