Printer Friendly Version Ambasada u SAD na Festivalu srpske hrane i kulture @ 16 July 2021 08:56 PM

12. jun 2021. godine

Ambasada Republike Srbije u SAD učestvovala je danas na Festivalu srpske hrane i kulture - SrbFestu, koji se tradicionalno održava u Vašingtonu uz blagoslov episkopa istočnoameričkog Irineja, na kom su predstavljeni srpski proizvodi, narodne rukotvorine, tradicionalni predmeti i ukrasi, kao i materijali Turističke organizacije Srbije.

Organizator Festivala, srpska Crkva Svetog Luke u Vašingtonu, zajedno je sa parohijanima i Srbima koji žive u Vašingtonu, Merilendu i Virdžiniji pripremila i poseban kulturno-umetnički program, saopšteno je iz Ambasade Republike Srbije u SAD.

Ambasador Republike Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ocenio je da manifestacija višegodišnjim trajanjem značajno doprinosi očuvanju srpske kulture i tradicije.

,,Posebno me raduje činjenica da, iz godine u godinu, ovaj Festival beleži sve više posetilaca, kako pripadnika srpske zajednice, tako i Amerikanaca, ali i stranaca. To govori u prilog činjenici da je naša crkva oduvek mesto zajedništva, okupljanja i saradnje naših ljudi koji žive i borave u inostranstvu”, dodao je Đurić.