Printer Friendly Version Амбасадор Ђурић са конгресменом Бером @ 16 July 2021 09:59 PM

Вашингтон, 25. јун 2021. године - Амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић разговарао је са Амијем Бером, демократским конгресменом из Калифорније и чланом Одбора за спољне послове у Представничком дому Конгреса САД.

Амбасадор Ђурић упознао је конгресмена Беру са актуелним економским параметрима захваљујући којима је наша земља у првом кварталу ове године била прва у Европи по расту БДП.

„Србија убира плодове одговорне фискалне политике, реформи и новог елана чији је главни архитекта председник Александар Вучић. Наш економски успех огледало је политичке стабилности и просперитета Србије,“ рекао је Ђурић.

Говорећи о значајном инвестиционом и туристичком потенцијалу наше земље, Ђурић је указао да прилив страних директних инвестиција у Србију тренутно износи преко 60% прилива свих страних инвестиција на читавом Западном Балкану.

„У том смислу, желимо да у наредним годинама постанемо језгро америчких инвестиција и централна дестинација америчких туриста у овом делу Европе“ додао је Ђурић.

Амбасадор Ђурић и конгресмен Бера разговарали су и о разноликој српској дијаспори у Калифорнији, као и о могућности да конгресмен Бера приступи нашем Кокусу у Конгресу.