Printer Friendly Version Ambasador Đurić sa kongresmenom Berom @ 16 July 2021 10:00 PM

Vašington, 25. jun 2021. godine - Ambasador Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić razgovarao je sa Amijem Berom, demokratskim kongresmenom iz Kalifornije i članom Odbora za spoljne poslove u Predstavničkom domu Kongresa SAD.

 

Ambasador Đurić upoznao je kongresmena Beru sa aktuelnim ekonomskim parametrima zahvaljujući kojima je naša zemlja u prvom kvartalu ove godine bila prva u Evropi po rastu BDP.

„Srbija ubira plodove odgovorne fiskalne politike, reformi i novog elana čiji je glavni arhitekta predsednik Aleksandar Vučić. Naš ekonomski uspeh ogledalo je političke stabilnosti i prosperiteta Srbije,“ rekao je Đurić.

Govoreći o značajnom investicionom i turističkom potencijalu naše zemlje, Đurić je ukazao da priliv stranih direktnih investicija u Srbiju trenutno iznosi preko 60% priliva svih stranih investicija na čitavom Zapadnom Balkanu.

„U tom smislu, želimo da u narednim godinama postanemo jezgro američkih investicija i centralna destinacija američkih turista u ovom delu Evrope“ dodao je Đurić.

Ambasador Đurić i kongresmen Bera razgovarali su i o raznolikoj srpskoj dijaspori u Kaliforniji, kao i o mogućnosti da kongresmen Bera pristupi našem Kokusu u Kongresu