Printer Friendly Version Амбасадор Ђурић: Србија је у потпуности посвећена миру, солидарности и сарадњи @ 16 July 2021 10:02 PM

Вашингтон, 26. јун 2021. године - Амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић разговарао је са конгресменком Саром Џејкобс, демократском представницом Калифорније и чланицом Спољнополитичког одбора у америчком Конгресу.

Амбасадор Ђурић информисао је конгресменку Џејкобс о актуелном стању у дијалогу Београда и Приштине, и поновио да ће се наша страна увек залагати за разговор у циљу проналаска свеобухватног решења.

„Србија је била, јесте и биће у потпуности посвећена миру, солидарности и сарадњи на овим просторима, што својим одговорним приступом континуирано и показујемо. Визија председника Вучића јесте управо повезивање људи и јачање привреде, те смо у том смислу и спремни да понесемо економски барјак и предводимо регион на путу напретка и добробити за све нас“, указао је Ђурић.

Амбасадор Ђурић упознао је конгресменку Џејкобс са плановима Амбасаде у Вашингтону за обележавање 140 година од успостављања дипломатских односа Републике Србије и САД, и позвао је да постане члан Српског кокуса на Капитол хилу.