Printer Friendly Version Ambasador Đurić: Srbija je u potpunosti posvećena miru, solidarnosti i saradnji @ 20 July 2021 05:42 PM

Vašington, 26. jun 2021. godine - Ambasador Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić razgovarao je sa kongresmenkom Sarom Džejkobs, demokratskom predstavnicom Kalifornije i članicom Spoljnopolitičkog odbora u američkom Kongresu.

 

Ambasador Đurić informisao je kongresmenku Džejkobs o aktuelnom stanju u dijalogu Beograda i Prištine, i ponovio da će se naša strana uvek zalagati za razgovor u cilju pronalaska sveobuhvatnog rešenja.

„Srbija je bila, jeste i biće u potpunosti posvećena miru, solidarnosti i saradnji na ovim prostorima, što svojim odgovornim pristupom kontinuirano i pokazujemo. Vizija predsednika Vučića jeste upravo povezivanje ljudi i jačanje privrede, te smo u tom smislu i spremni da ponesemo ekonomski barjak i predvodimo region na putu napretka i dobrobiti za sve nas“, ukazao je Đurić.

Ambasador Đurić upoznao je kongresmenku Džejkobs sa planovima Ambasade u Vašingtonu za obeležavanje 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Republike Srbije i SAD, i pozvao je da postane član Srpskog kokusa na Kapitol hilu.