Printer Friendly Version Ђурић преузео дужност амбасадора у Републици Колумбији @ 20 July 2021 07:21 PM

Богота, 3. јул 2021. године - Амбасадор Марко Ђурић данас је званично преузео дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Србије у Републици Колумбији на нерезиденцијалној основи, са седиштем у Вашингтону.

На церемонији уприличеној у председничкој Палати Нарињо у Боготи, амбасадор Ђурић предао је акредитивна писма председнику Републике Колумбије Ивану Дукеу.

Свечаној церемонији присуствовала је и потпредседница и министарка спољних послова Колумбије Марта Рамирез.

У разговору са Дукеом, Ђурић је изразио задовољство добрим стањем билатералних односа, као и сарадњом у мултилатералним форумима попут Организације америчких држава и Асоцијације држава Кариба.

Амбасадор Ђурић је председнику Дукеу пренео личне поздраве председника Александра Вучића, као и позив да у наредном периоду посети Србију.

„Србија тежи да унапреди дијалог са свим државама Латинске Америке, а Колумбију сматрамо кључним партнером на том путу. Заједнички смо препознали значајан потенцијал за сарадњу на плану пољопривреде, туризма и образовања, те ћемо се у наредном периоду фокусирати на развојне пројекте управо у тим областима“ казао је Ђурић.