Printer Friendly Version Ministar Selaković: Potrebno osnažiti saradnju sa Antigvom i Barbudom @ 22 December 2021 07:38 PM

12. oktobar 2021.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se, na marginama konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja, sa Everlijem Polom Četom Grinom, ministrom inostranih poslova Antigve i Barbude.

 

Selaković je konstatovao da je u predstojećem periodu potrebno osnažiti ugovorno-pravne osnove za efikasniju bilateralnu saradnju, kako na planu vizne liberalizacije, tako i na polju ekonomije.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima saradnje u oblasti zdravstva, obrazovanja, omladine i sporta, kao i o investicionim potencijalima dveju država.

Šef srpske diplomatije informisao je sagovornika o projektu "Svet u Srbiji" i da je četiri puta povećan broj stipendija koje Srbija daje mladima u prijateljskim državama za studiranje u našoj zemlji, te da se nada i većem broju studenata iz Antigve i Barbude.

Ministri su nakon sastanka potpisali Memorandum o razumevanju dva ministarstva o prijateljstvu i zajedničkoj saradnji. Ministar Selaković je preneo spremnost Srbije da toj karipskoj državi donira vakcine protiv virusa korona.