Printer Friendly Version Ambasador Đurić sa kongresmenom Džimom Kostom @ 27 December 2021 04:40 PM

21. okt 2021.

Ambasador Republike Srbije u Vašingtonu Marko Đurić sastao se sa demokratskim kongresmenom Džimom Kostom, članom Odbora za spoljne poslove u Predstavničkom domu.

 

Uz aktuelne spoljnopolitičke teme, fokus razgovora bio je na daljem proširenju ekonomske saradnje Srbije i SAD, koje će, kako je istakao ambasador, u narednom periodu dobiti poseban zamah.

“U ozbiljnim smo razgovorima sa predstavnicima američke administracije, prvenstveno sa Ministarstvom trgovine SAD, o otvaranju posebnog privrednog predstavništva Srbije u Americi u saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Predstavništvo bi bilo u formatu Srpske kuće, koja bi bila svojevrsno razvojno čvorište za prezentaciju i promociju potencijala Srbije u oblasti ekonomije, energetike, IT industrija, tehnologija i inovacija”, rekao je Đurić.

Ambasador Đurić preneo je kongresmenu Kosti, koji u Kongresu predstavlja Kaliforniju, da se upravo ta savezna država visoko kotira na listi potencijalnih lokacija, kako zbog toga što se smatra jednim od ključnih industrijskih središta SAD, tako i zbog značajne srpske dijaspore koja tamo živi i radi.