Printer Friendly Version Амбасадор Ђурић са члановима Представничког дома у Конгресу САД @ 27 December 2021 05:49 PM

26. октобар 2021.

Амбасадор Републике Србије у САД Марко Ђурић започео је радну недељу низом састанака са члановима Представничког дома у Конгресу САД.

„Пред нама је изузетно интензивна и важна радна недеља, како у Вашингтону, тако и у Њујорку. Само током јучерашњег и данашњег дана разговарао сам са чак четири конгресмена који су задужени за наш регион у Спољнополитичком одбору, а до краја седмице ме очекује још оваквих састанака на Капитолу. Када желите да на прави начин представите ставове своје земље, неопходно је да одржавате редован дијалог са свим представницима Конгреса, те зато моји саговорници једнако долазе и из редова Демократске и Републиканске партије“, рекао је Ђурић.

Као најзначајнији догађај за нашу земљу ове седмице амбасадор Ђурић издвојио је сутрашњи пријем у част концептуалне уметнице Марине Абрамовић и обележавања 140. годишњице дипломатских односа Србије и САД.

„Великој Марини Абрамовић свечано ћу, као изасланик председника Републике, уручити златну медаљу за заслуге. Ово одликовање представља захвалност Србије нашој светски познатој уметници за представљање наше земље, изузетне заслуге и постигнуте резултате у области културе, а посебно у уметности перформанса“, нагласио је Ђурић.

„Поред присуства високих званица из америчке администрације, посебну част за нашу земљу представљаће и приказивање промотивног видео спота у част нашег дипломатског јубилеја, који ће током целог дана бити емитован у срцу Менхетна, на чувеним великим видео екранима на Тајмс скверу,“ додао је он.