Printer Friendly Version Ambasador Đurić sa članovima Predstavničkog doma u Kongresu SAD @ 27 December 2021 05:51 PM

26. oktobar 2021.

Ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić započeo je radnu nedelju nizom sastanaka sa članovima Predstavničkog doma u Kongresu SAD.

 

„Pred nama je izuzetno intenzivna i važna radna nedelja, kako u Vašingtonu, tako i u Njujorku. Samo tokom jučerašnjeg i današnjeg dana razgovarao sam sa čak četiri kongresmena koji su zaduženi za naš region u Spoljnopolitičkom odboru, a do kraja sedmice me očekuje još ovakvih sastanaka na Kapitolu. Kada želite da na pravi način predstavite stavove svoje zemlje, neophodno je da održavate redovan dijalog sa svim predstavnicima Kongresa, te zato moji sagovornici jednako dolaze i iz redova Demokratske i Republikanske partije“, rekao je Đurić.

Kao najznačajniji događaj za našu zemlju ove sedmice ambasador Đurić izdvojio je sutrašnji prijem u čast konceptualne umetnice Marine Abramović i obeležavanja 140. godišnjice diplomatskih odnosa Srbije i SAD.

„Velikoj Marini Abramović svečano ću, kao izaslanik predsednika Republike, uručiti zlatnu medalju za zasluge. Ovo odlikovanje predstavlja zahvalnost Srbije našoj svetski poznatoj umetnici za predstavljanje naše zemlje, izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti kulture, a posebno u umetnosti performansa“, naglasio je Đurić.

„Pored prisustva visokih zvanica iz američke administracije, posebnu čast za našu zemlju predstavljaće i prikazivanje promotivnog video spota u čast našeg diplomatskog jubileja, koji će tokom celog dana biti emitovan u srcu Menhetna, na čuvenim velikim video ekranima na Tajms skveru,“ dodao je on